Hoe maak je je huis klaar voor de zomer?

De zomer staat op het punt te beginnen, wat betekent dat het tijd is om wat voorbereidingen te treffen en onderhoud te plegen om ervoor te zorgen dat uw huis in goede conditie is en klaar voor de zomerpret.

Hier zijn een aantal dingen die u zou moeten doen aan het begin van de zomer om ervoor te zorgen dat uw huis in goede conditie blijft, zowel op de korte als op de lange termijn. Tips die we aankregen van Exclusieve villabouw op maat.

Raamhorren controleren

Zet u de ramen open om het huis af te koelen? Voordat u dat doet, is het een goed moment om uw raamhorren te controleren op gaten en beschadigingen waar insecten doorheen kunnen vliegen, voordat die vervelende muggen uit het ei kruipen. Misschien moet u een aantal horren vervangen voordat het weer warmer wordt.

Kijk naar plekken die muggen aantrekken

Wat die vervelende muggen betreft, controleer uw tuin op stilstaand water waarin ze hun eitjes kunnen leggen. Zorg ervoor dat het water uit de grilldeksels loopt en laat geen water in uw babybadje of speelgoed staan. Ververs het water in buitenkommen voor huisdieren, vogelbaden, bijenhouders, enz. regelmatig. Zorg ervoor dat uw vijver wordt behandeld.

Uw terras en oprit onder hoge druk wassen
Hogedrukreiniging is niet al te pijnlijk voor uw portemonnee en zorgt ervoor dat uw huis er weer als nieuw uitziet. U moet uw oprit, patio, terrassen en al uw buitenruimtes onder hoge druk wassen. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van uw huis en maakt uw buitenruimte aangenamer. Het is ook een goede gelegenheid om uw oprit te onderzoeken op scheuren en kuilen die tijdens de winter zijn ontstaan en te kijken of deze kunnen worden gerepareerd.

Gebruik echter geen hogedrukreiniger of hogedrukreiniger op uw gevel of metselwerk, want dat kan uw huis beschadigen. In plaats daarvan kunt u de buitenkant van uw huis afspuiten met een gewone tuinslang, nadat u ervoor hebt gezorgd dat alle ramen en deuren gesloten zijn. Vergeet de ramen niet – er is niets beter dan fris gereinigde ramen om meer natuurlijk licht in uw huis binnen te laten.

Maak uw dakgoten schoon

De belangrijkste tijd om uw dakgoten schoon te maken is in de herfst, maar ook in de winter kan er vuil ophopen. U kunt uw dakgoten gemakkelijk zelf schoonmaken, dus verspil geen geld aan het inhuren van een vakman, tenzij u zich niet prettig voelt bij het idee om een ladder te gebruiken om bij uw dakgoten te komen, of als uw lichamelijke conditie u beperkt in het uitvoeren van deze taak.

Maak uw tuin wakker

U moet alle kale plekken in uw gazon hebben ingezaaid en takken hebben gesnoeid die rond elektriciteitsleidingen of op het terrein van een buurman groeien.

Nu is het tijd om uw gazon te voeden, maar overdrijf niet met kunstmest. Haal de grasmaaier tevoorschijn en zorg ervoor dat u eerst het onderhoud uitvoert. Dit omvat het aftappen van de brandstof of het toevoegen van een stabilisator, het controleren en schoonmaken van de motor, enz.

Plant uw eenjarigen, controleer of uw vaste planten de winter hebben overleefd en haal de tuinmeubelen tevoorschijn.

Maak de grill schoon
Als u een barbecue hebt, moet u die vóór Memorial Day schoonmaken en onderhouden. Ervan uitgaande dat u hem schoonmaakt wanneer u hem gebruikt, zou dit niet al te lang moeten duren, maar u moet de grill wel grondig schoonmaken om ervoor te zorgen dat hij niet vol zit met stof, wat een probleem kan zijn, zelfs als u een afdekhoes hebt gebruikt.

Als je toch bezig bent, zorg er dan voor dat je genoeg houtskool of propaan hebt voor die eerste cookout. Niemand wil tussen twee partijen hamburgers door naar de winkel moeten rennen.

Laat uw HVAC onderhouden

De ideale tijd om uw HVAC-systeem te laten onderhouden is vlak voordat u de airconditioning nodig hebt. Zorg ervoor dat uw systeem professioneel wordt geïnspecteerd en onderhouden, dat uw filters worden vervangen, enz.

Controleer uw sanitair

De winter is de tijd waarin het sanitair het meest onder druk staat, omdat leidingen bij kouder weer meer kans hebben om te barsten. Controleer onder gootstenen op lekken, kijk of er watervlekken op uw plafond zitten, controleer alle kranen op druppelen en de stortbak van uw toilet op een versleten klep.

Oh, en als u een dompelpomp heeft, controleer die ook, en zorg ervoor dat hij nog steeds werkt, vooral als u in een gebied woont (zoals DC) dat zich in de tropische storm zone bevindt.

Door al uw onderhoud voor de zomer te doen, kunt u genieten van de zomerhitte en uw huis in goede staat houden voor nu en in de toekomst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *